Темата
Да разваляме ли магията или геройски да я носим, като кръст?

Да разваляме ли магията или геройски да я носим, като кръст?

04 December 2013   |   4796   |   0

Близка моя приятелка през последните двадесет години от живота си живее с мисълта, че има магия. В двата случая, в които се е осмелявала да провери, подозренията й са били потвърдени от експертите, към които се е обърнала. Говорим за това често. Опитвам се да разбера защо след като е сигурна, че магията пречи на нейната реализация в служебен и личен план, тя продължава да се измъчва и да търпи. Всички аргументи в стилистиката на „религиозна съм…. писано ми е… не мога да постя…” ми звучат несериозно. Продължавам да се опитвам да разбера. Разговарям с други хора от обкръжението ми. Оказва се, че случаят с приятелката ми съвсем не е изключение. Появяват се още множество примери, в които интелигентни, борбени хора предпочитат да живеят с енергийното въздействие по една или друга причина.

Питам се, кое е правилното решение….

Енергийните въздействия – съществуват ли?

Да вярваме ли в тях? Ако не вярваме могат ли да ни застрашат? Достатъчно ли е всеки път, когато се заговори за магии да сменяме темата, превключваме канала или да се сбогуваме с компанията, в която сме и да се измъкваме по възможно най-бързия, що-годе възпитан начин?...

Нека направим още една малка, смела крачка напред: ако в определен момент установим по неоспорим и достоверен за нас начин, че съдбата ни е спъвана от обстоятелства извън нашия предначертан път? Ако в определен момент, колкото и скептични да сме, попаднем на човек, заслужил доверието ни, който да потвърди отдавна гнездящото в съзнанието ни подозрение, че нещо не е наред с енергетиката ни, че причината за част от провалите ни не е в нашето рационално АЗ?... Как ще продължим?

Ще приемем ли информацията достигнала до нас или ще се направим, че не съществува? Ще я отречем ли с помощта на всички рационални мотиви, които самите ние сме отричали до момента? Ще забравим? Ще затворим мисълта „имам магия” в чекмеджето и „не вярвам в тия работи” в тъмната стаичка, в която нашите собствени страхове вият безконтролно, но звукоизолирано…

Или ще прегърнем за пръв път в живота си религията, ще се скрием зад лицемерната реплика „Аз съм религиозен!”, която казана на глас ще изненада и нас самите, и ще потънем в безразличие и забвение, защото… така ни било писано… И Господ не ги обича тези работи…. Смело ще си понесем това, което „ни било писано” с идеята, че нещо изкупваме по този начин… Неясно точно какво, но ще го изкупим с достойнство…

Законът за кармата:

чул-недочул, разбрал-неразбрал, прибягваш до закона за кармата, който кратко и ясно гласи, че страданията ти в този живот са добра инвестиция за следващия и пак поради причинно-следствената връзка, в миналия си живот си бил принц или жесток тиранин и затова сега ще си понесеш последствията. Нещата се бетонират ако веща ясновидка ти е разказала цветно за кръвожадните ти подвизи от предишен живот.  Ще си спомняш често за думите й - всеки път когато удариш на камък в живота. И вместо да повдигнеш камъка от пътя си, ще си чукаш главата с идеята, че изпълняваш закона на кармата с чест и с надеждата, че следващият път ще се родиш в цветна градина, без камъни… Геройски ще търпиш, мислейки си, че правиш услуга на идните поколения…

Оказва се, че не е точно така, защото магията не умира с нас – тя остава като история на заболяването, програма, която продължава да тежи в наследство. Ако попаднете на по-осъзнат сензитив, той може да проследи магията в поколенията.

 

 

Друго възможно обяснение е, че  

магията има програма, с която те държи далеч от развалянето й.

Всяка магия или зловредно енергийно въздействие има няколко компонента или слоя:

• Самият код на магията - задачата, която трябва тя да изпълни.

Дезинформационна обвивка, видима за сензитивите, когато търсят информация за състоянието на човека. Например, ясновидка може да предрича светло бъдеще и чисто настояще на човек с активна черна магия. Това се случва, защото ясновидката чете защитната опаковка на въздействието. Този вид подвеждаща информация се използва само от добри професионалисти, които умеят да маскират следите и така дават по-голям шанс на творението си да функционира, неразкрито и без противодействие. Дезинформационната обвивка не е  задължителна, за да работи магията.

Тъмните сили, поддържащи негативното въздействие провокират внушения и събития, които възпрепятстват изчистването на магията. Клиенти споделят за необичайни случки, които в нужния момент са ги задържали далеч от мястото на изчистването. Например, спукана гума може да те накара да си пропуснеш часа за разваляне на магия.

Често идва и червейчето на съмнението - дали да отида, дали да вярвам, дали ще подейства….

Цената за разваляне на магия също е една възможна спирачка. Дори когато имаме възможността да платим, започваме да се питаме дали е разумно да платим тази цена, дали не е номер за да ни вземат парите, дали няма да изглеждаме като балами… Възможно ли е този човек да ми иска толкова пари и да не е меркантилен шарлатанин?... Всеки ден по телевизията дават репортажи за обрани от шарлатани наивници, които на върха на страданието си остават и без пари… Май ще е по-добре да се оправяме сами: ще потърпим и ще отмине.

А дали?... 

Светът се върти много бързо и мнозина не успяват да задържат в съзнанието си бързо сменящите се картини, а още по-малко успяват да осъзнаят връзките между тях. Затова в постоянния бяг на времето обществото неусетно е натоварило определени общности или сектори, които да следят отделни недоловими за множеството явления. В различните времеви периоди тези общности се представляват само от един или няколко субекта, които са наричани жреци, пророци, лечители (врачове-врачки), ясновидци, магьосници, екстрасенси или най-общо сензитиви.

В какво се състои  интелигентността? Къде се намира центъра на същността на това състояние наречено „интелигентност“? Интелигентността преди всичко е информираност. Информираността е носител на интелигентността. Информацията обаче не е непременно знание за посетени места (курорти), цени на нещо си или чути разкази и легенди… Тя може да бъде извадена от дълбините на душата под вид на лични преживявания както и преживявания за минали или бъдещи събития, които ще се случат било с цели общности или с един човек. Интелигентността е процес на търсене. Търсене на отговори. И правене на избори.

Вялостта, с която повечето хора, наричащи себе си „интелигентни”  или  „разумни” вървят в този процес на търсене идва от липсата на нужната персонална енергийна подготовка. Представата на тези хора за високо и низко, за добро и зло, за вярно и грешно е силно избледняла. В живота си хората би трябвало да търсят все нови и нови източници на информация. Голяма част от хората не само, че не ги търсят, но имитират информационно зареждане чрез духовен канибализъм като изяждат положителните емоционални зародиши в душите на неукрепналите в своето обкръжение. По този начин отричат съществуването на красивите плодове на духовната вяра в душата и нейните животворни енергии.  По този път на изсмукване на душевната сила на неукрепналите, последните се поставят доброволно в пълна зависимост от т.нар „интелигент“. Така той зарежда огромната празнота в себе си, развива мания (разбирай безумно поведение) за изключителност и накрая както се казва в Апостола: “наричайки себе си мъдри те обезумяха и започнаха да се покланят на себе си, на влечуги и четвероноги......“ Тези хора обикновено се наричат „вярващи“ и приемат да живеят със своята магия до края на дните си. Заради „вярата”. Те са роби на църковния протокол и за да увеличат фалшивата си значимост пред поробените души им посочват, че тази значимост идва по трансцендентен път (отгоре), а не е плод на заблуда. Това обстоятелство ги прави най-редовните изпълнители на всякакви „църковни“ ритуали,  стигайки до пълни абсурди.  

  Може ли да бъде променено това положение на духа?

Вярата,  която е живот в мен казва ДА! Не може човечеството през толкова хилядолетия да не е създало начини или механизми за борба срещу демоните и лъже информационните енергийни източници! 

  1. Както грехът (грешката, злото и всичките му форми) се е вмъкнал в живота чрез човек (Адам), така и чрез човек може да бъде поправен. Това е избраният от вас свещен водач във личните ви и съкровени тайни.
  2. Ако грешките в живота ви са повредили не само вашите първоначални цели, но и  вашето физическо здраве, избраниятот вас лечител, който ще лекува душевните и телесни рани, ще ви бъде нужен.
  3. Вярата е енергийния ви статус. Обновяването на силата на вярата става чрез избрания от вас свещен духовен водач, на когото ще поверявате организирането на личния си живот, избора на приятел или съпруг/а, прочистването на  дома и душата чрез традиции и молитви за прогонване на зли сили, за успехи в личния живот и професионално усъвършенстване.  

 

Нашето познание за видимия и невидимия свят, за това що е добро и зло, изцяло се обляга на информацията, с която разполагаме. Религията, която е договор (съюз) с Висшето същество включва основно информация за съвършенството на Бога, към което ние се стремим. Бог ни казва,че ако искаме да сме съвършени както Него, трябва да бъдем нещо повече, отколкото сме. Стремежът към това съвършенство минава през много търсения и много избори. За да направим своя правилен избор ние трябва да имаме нужната информация.