Надя Христова
Надя Христова
сензитив, консултант
  • Разваляне на магии
  • Изчистване на отрицателни въздействия
  • КонсултацииПрофесионално
Свети Архангел Михаил

Свети Архангел Михаил

12 February 2013   |   2766   |   0

Денят за почитане на Свети Архангел Михаил е осми ноември, известен още като Архангеловден.

 

Името Михаил преведено от иврит означава “Кой е като Бог?” (miyka’el бил бойния вик на небесните армии).

Архангел Михаил е и водач на всички ангели. Като началник на небесните войнства, ще води битката със сатаната и неговите паднали ангели. Тази последна за света битка е описана в Откровението на Свети Йоан Богослов.

За тези битки между силите на мрака и силите на Бога пише акад. Божидар Палюшев в книгата си “Световната конспирация”. Скоро ще можете да видите подробна информация в профила му в topexperta.com,  както и да попитате лично автора всичко за ангелите.

Молете Свети Архангел Михаил за победа над злото и тъмните сили. Той е и спасител на нашите души, в най-важният момент на християнския живот – представянето ни пред Бога.

За деня на светеца се приготвят специални обредни питки, наричани Рангелово блюдо, Рангелов хляб и др... Най-възрастният човек в дома разчупва хляба на кръст и благославя.

Имен ден на Архангеловден празнуват хората с имена: МихаилАнгел, Ангелина, Лина,МихаелМихаела, Мила, Милен, Пламен, Пламена, Огнян, Огняна, Милена, Рангел, Рафаил, Гавраил, Гаврил, Серафим, Райко, Рая, Радка, Радко, Райна, Радослав, Рада,Радина, Раделина, Радостин, Радивой, Райка, Райчин, Рачо…