д-р Свилен Калинов
д-р Свилен Калинов
Доктор по комплементарна медицина
 • Персонални здравни консултации
 • Мануална терапия
 • Обучения в медитативни практики
 • Курсове в метода "Йога на Съзнанието"
 • Здравословно хранене и диетиЗаписване на час - д-р Свилен Калинов

Семинар Йога на Съзнанието - ниво I
 • Записване на услуга

  Категория: Професионално
  Услуга: Семинар Йога на Съзнанието - ниво I
  Експерт: д-р Свилен Калинов

  Приемам Общите условия на сайта

 • Информация за услугата

  Съдържание:
  На дата 29.11.2014 ще бъде проведен курс „Йога на Съзнанието“ Семинарът ще започне с едночасов увод при отворени врати. На него може да присъства всеки, който проявява интерес към спецификата на семинара. В рамките на един час ще имате възможността да се запознаете със съдържанието на семинара, основните посоки и приложението на метода в нашето ежедневие. След като уводът приключи, присъстващите ще бъдат поканени да внесат такса, ако желаят да продължат участието си в активната обучителна част.

  Място за изпълнение:  Други:

  На дата 29.11.2014 ще бъде проведен курс „Йога на Съзнанието“ 


  град София в Бест Уестърн Хотел Европа на адрес: ул. Лидице 1, София 1113, България


  Цена на курса: до 20 ноември 160 лв / след 15 ноември 190 лв
  Такса слушатели  (завършили нивото курсисти) 50 лв


  Времетраене: от 9:30 до 17:00 с обедна почивка.


  Семинарът ще започне с едночасов увод при отворени врати. На него може да присъства всеки, който проявява интерес към спецификата на семинара. В рамките на един час ще имате възможността да се запознаете със съдържанието на семинара, основните посоки и приложението на метода в нашето ежедневие. След като уводът приключи, присъстващите ще бъдат поканени да внесат такса, ако желаят да продължат участието си в активната обучителна част.


  По време на семинара се усъвършенстват техниките и се развива опитност под ръководството на въвеждащия в метода д-р Свилен Калинов.


  Всеки създава реалности, на базата на личните си убеждения. Тези убеждения са толкова силни, че могат да изграждат, разширяват и впримчват умовете ни  отново, и отново, и отново . . .
  Светът не е просто механизъм - той е организъм, простиращ се във времето и пространството, във видимия и невидимия свят. Нашите мисли и поведение оказват влияние не само върху нас, но и върху всичко останало. Моралните ни и етични ценности трябва да се променят, осъзнавайки силата на въздействие на мисълта.
  За да променим възгледите си за света е необходимо да изследваме вероятностите, възможностите и потенциалите, да асоциираме онова, което знаем с придобития от нас опит и да изградим ново виждане за нашето възприятие. Тогава мозъкът ни ще започне да интегрира двете независими невронни мрежи и да създава едно ново виждане за обкръжаващата ни действителност. Развивайки нашето светоусещане, ще променим и начина си на възприемане, свързан с нашите мисли, чувства, разбирания. Когато станем по-наблюдателни и сензитивни за заобикалящия ни свят, с откриването на нещо ново и непознато за нас, стартираме процес, наричан ОСЪЗНАВАНЕ.
  Йога на Съзнанието е  системен подход към Съзнанието. Подход, насочен преди всичко към систематизацията на знанията за съзнанието, който ще ви позволи да подредите многото разнородни данни. Да изградите фундаментална идея за структурите и подсистемите на човешкото съзнание и да изучите методология за вашите бъдещи  изследвания върху собственото съзнание.
  Йога на Съзнанието представлява  Сливане с единното Съзнание. 
  Семинарът  отваря вратите към психологическа наука за търсене и намиране на най-дълбоката същност на човека. Истинската човешка същност, или изначалното Себе,  е енергия, която не е този ум, живот и тяло. Тази енергия е част от универсално изначално космическо, трансцедентално Себе. Енергията, създаваща всичко видимо и невидимо.
  Процесът стартира от човека такъв, какъвто е. Той тръгва от човешката многопластова комплексност и достига до неговата енергийна същност. Тази комплексност изисква разглеждане на всички човешки енергии в обучителния процес, който се разгръща поетапно в различните пластове, като дълбочина на познание и разбиране в процеса на себеосъзнаване. Всеки пласт има своята философия и етапи на междинна и крайна реализация.
  Йога на Съзнанието развива и предоставя на практикуващите определена методика и практики за достигане на съответната реализация. 
  В Основен курс йога на съзнанието НИВО I се изучават основите на медитацията и техники за вибрационен баланс – водещ ви към вътрешна духовна симетрия с производен лечебен ефект, баланс и контрол над себе си. Медитация и освобождаване от стрес, напрежение, депресии и проникване в дълбоките пластове на психо-емоционалните ви нива. Използване на информационно енергийните нива.
   Йога на Съзнанието представлява системен подход към Съзнанието.
  Подход, насочен преди всичко към систематизацията на знанията за съзнанието, който ще ви позволи да подредите многото разнородни данни. Да изградите фундаментална идея за структурите и подсистемите на човешкото съзнание и да изучите методология за вашите бъдещи  изследвания върху собственото съзнание.

  Йога на Съзнанието  е интегрален метод, който подхожда индивидуално към всеки човек и работи в условията на конкретната човешка природа. Затова всеки човек си има своята индивидуална йога, минава през различни етапи, трудности

  Йога на Съзнанието е вашия технологичен наръчник и пътеводител към вас. Чрез този метод можете да развиете една нова сетивност, за да оздравите духа и тялото си, да станете по-успешни. ЙОГА НА СЪЗНАНИЕТО ще ви даде техниката, чрез която сами да разберете вашите спорни хипотези, мисли, чувства, интуиции, чрез която да достигнете до отговорите на вашата собствена реалност.

  Можете да се регистрирате за семинара на адрес: www.yogac.org


Статия
ЧАКРИ - Психоемоционална енергийна анатомия.

ЧАКРИ - Психоемоционална енергийна анатомия.

Сложна мрежа, изтъкана във фин баланс е мястото, от което произлиза живота ни. Единен, холограмен дух, кондензиращ многопластовата енергия, от която произлизаме ние хората, създадени по негов образ и подобие. Обединяващи Небесния Отец и Майката Земя помежду им със седемте (дни) слоя на проявлението, образуващи дъговидна стълба, свързваща земята ...