Иван Неделчев
Иван Неделчев
кондиционен треньор
  • персонални тренировки
  • хранителни консултации
  • тренировъчни консултации


Упражнения и режим за коремна преса

14 September 2015
Здравейте! Спортувам активно от около 3 месеца и имам първите резултати. Интересуват ме упражнения и режим за коремна преса Благодаря!


Здравейте! Радвам се, че спортувате активно, а също и за резултатите, които постигате .

Най-важното е да не се отказвате :)!

Що се отнася до режима за коремна преса и програма насочена към тази зона...нещата не са точно, както си мислите. Когато тялото губи подкожни мазнини, т.е. отслабва, то не "гори" мазнини в точно определена или желана от нас зона. Намаляването на подкожните мазнини става постепенно и равномерно на всякъде, а не повече в дадена зона. Разбира се, на местата на които има по-малко натрупване на мастна тъкан ще изглеждат "по-отслабнали", но това е заради по-малкият процент подкожни мазнини там. Най-много натрупвания има в областта на корема и ханша. Следователно, там резултатите ще дойдат по-бавно. И точно заради това не трябва да се отказвате :). Може  да Ви изглежда сякаш в тази зона нищо не се случва, но не е така.

Колкото повече натрупана мазнина има, толкова повече време ще отнеме.

За режим мога да кажа, че всяко рационално хранене ще има добри резултати. Номерът тук е да има постоянство!

Упражненията конкретно насочени към тази зона са стотици. Лично аз препоръчвам да се изгради предимно стабилност и сила, които са необходими в тази част на тялото. Не е необходимо всеки път да правите коремни преси до припадък. Запомнете, че колкото по-малко мазнини, толкова по-видими са коремните мускули ;).

Направете средната част на тялото силна и стабилна с упражнения като планк, ренегатско гребане и подобни. Започнете с планк. Правете го в края на тренировка, старайте се да издържите поне 20-30сек. По-натам ще достигнето до 1-1,5мин. след което ще започнете с ренегатското гребане. От него спокойно може да правите от 3 до 5 сери с по 5-6 повторения на ръка. 

Въпросните плочки сами ще се покажат ;)

 

 

 

Успех и не се отказвайте!