Боряна Драганова
Боряна Драганова
Бакалавър Медицинска козметика
 • Консултации
 • Медицинска козметика
 • Масажи


Записване на час - Боряна Драганова

КАКВО ЗНАЕМ ЗА МАСАЖА С ВУЛКАНИЧНИ КАМЪНИ - eдно релаксиращо изживяване
 • Записване на услуга

  Категория: Професионално
  Услуга: КАКВО ЗНАЕМ ЗА МАСАЖА С ВУЛКАНИЧНИ КАМЪНИ - eдно релаксиращо изживяване
  Експерт: Боряна Драганова

  Приемам Общите условия на сайта

 • Информация за услугата

  Съдържание:
  Масаж с вулканични камъни. Най-карасивото SPA преживяване, което свързва топлината на ръцете и олиото с енергията и температурата на вулканични камъни от Япония и създава неповторимо усещане за топлина и хармония, на тялото и духа.

  Място за изпълнение:  Други:

   

  Случвало ли ви се е да спрете за момент и да се запитате „Защо все бързам? До кога? ”

  Живеем така, сякаш разполагаме с повече от един живот. Да, ама не!

  Животът ни е само един и за тези издевателства, организмът ни се отплаща със стрес.

  Да, стресът не е само модерна дума -той е реален и никак не е безобиден. Когато се понатрупа в нас и вече започнем да не се чувстваме добре , тогава  търсим помощ за да се справим с него.

  Един от много древните начини за справяне със стреса, това е масажа. Негово прекрасно допълнение е стоун терапията - обмен на спокойствие и енергия с вулканичните камъни, които попиват преумората и стреса. 

  Какво е стоун терапията, позната ни още като масаж с вулканични камъни?

   

  Топла стая, свещи, ароматни масла, топли и студени камъни, затоплено масло за масаж и уверената ръка на масажиста. Ако това е представата ви за масаж в вулканични камъни, значи сте на прав път. 

  Благоприятното действие на камъни е познато от преди 5000 години.

  Те са били използвани в цял свят, от древните египтяни, шумерите, индийците, гърците. Те открили лечебните свойства на камъните, които можели да приемат и отдават топлина. В наши дни, този масаж отново става популярен през 1993 година.

  Този метод съчетава акумулираната природна енергия на вулканичните камъни, вълшебното въздействие на етеричните масла, кристало терапията – въздействието на кристалите върху определени енергийни центрове на тялото, мануалния и точков масаж.

  Всичко това е една атмосфера, целяща баланса на тялото на енергийно и физическо ниво. Смята се,че топлите и студени вулканични камъни имат магичен, въстановяващ ефект върху тялото и енергията на човека. Контрастът между топло и студено ни помага за бързата релаксация.

  Методиката на тази терапия цели

  • да релаксира мускулатурата,
  • да задвижи лимфната система,
  • да нормализира кръвообращението,
  • да увеличи достъпа на кислород до клетките,
  • да улесни извеждането на токсините от тялото.

  Чрез спокйните движения, топлината на камъните и ароматите на етеричните масла, този масаж въздейства и върху периферната нервна система, освобождава стреса от организма, стимулира хормоните на щастието и хармонизира тялото физически и психически. Освен това е ефективен и за успокояване на доста широк кръг от болежки, като изкълчвания, лошо кръвообръщение, артрит, болки в гърба, депресия, безсъние и стрес. Тогава съчетаването на топли и студени камъни дава прекрасен резултат.

  Масажа с вулканични камъни НЕ Е показан при :

  -бременни жени

  -при обостряне на хронични и остри инфекциозни заболявания

  -при възпаления на лимфните възли

  -при туберколоза 

  -при тромбоза на дълбоките вени

  -при гнойни рани и други гнойни процеси в организма

  -при онкологични заболявания -

  не се препоръчва при бронхиална астма, поради употребата на етерични масла.

   

  Видове камъни за масаж 

    

  Най-често използваният вид камък при този масаж е базалтовият камък. Те са гладки, черни вулканични камъни, които абсорбират и задържат горещината за дълго време. Камъните са с различна големина и плоскост. По-големите елипсовидни камъни се подреждат по гърба. По- малките камъни са удобни за самия масаж, а малките, плоските и гладки камъни са по-лесни за поставяне върху специфични точки от тялото, като е важно да са разнообразни по големина и форма. Например, може да ползвате малки камъчета между пръстите на краката, за да премахнете стреса и да стимулирате нервните окончания на стъпалата. За балансиране на енергията в чакрите се използват 7 различни полускъпоценни камъка. Те престояват определено време, отстраняват се, а след това вие сте като преродени.

   

  Хората, които са се насладили на масажа с нагорещени камъни, споделят, че се чувстват по-близо до природата и са успели да се хармонизират.

   

  ОПИТАЙТЕ И СЕ УВЕРЕТЕ САМИ!