д-р Ани Шкодрова
д-р Ани Шкодрова
Доктор по медицина, специалист по психиатрия
  • Психиатрични консултации
  • Мотивационни дискусии
  • Експертиза на моментната работоспособност
  • Насочване за специализирани консултацииПрофесионално
Десетте най-обсъждани въпроса с психиатър

Или митовете за психичното здраве, болест и лечение

Десетте най-обсъждани въпроса с психиатър Или митовете за психично...

За написването на тази статия трябва да благодаря на моя нова пациентка, която в рамките на едночасовия ни разговор неволно, но много успешно успя да синтезира най-често задаваните към мен през годините въпроси. Ще се опитам да отговоря на тях кратко, но изчерпателно, така че ти, уважаеми колебаещ се читателю да разбереш, че започвайки да се грижиш за психичното си здраве и равновесие не отваряш кутията на Пандора, а започваш да я затваряш.

Йога на съзнанието – нов метод  за справяне със стари страхове

Йога на съзнанието – нов метод за справяне със стари страхове

Или как променяйки себе си, променяме света около нас. На 27 април, неделя се проведе семинар за въвеждане в метода „Йога на съзнанието”. Групата беше водена от създателя на метода – Др. Свилен Калинов.

Какво печеля и какво губя от консултацията с психиатър?

Какво печеля и какво губя от консултацията с психиатър?

Когато за пръв път ви изпратят на психиатър, най-честата реакция е на обида и отвращение. Обикновено се впускате да убеждавате близките си и лекарите, с които до момента сте се консултирали, че не сте „мръднали”, че наистина имате проблем, че не сте симуланти. Не разбирате, как един психиатър може да ви помогне, след като вашите проблеми не са въображаеми – те са съвсем истински. 

Депресията – болест, или моментно неразположение?

Депресията – болест, или моментно неразположение?

Депресията болест, или моментно неразположение? Всеки от нас на моменти е бил тъжен. Всеки е имал ситуации, в които е казвал с въздишка:в депресия съм!.... Защото не му се излиза с приятели, не му се пазарува, не му се гледа мач, или се е скарал с гаджето. Дали това е депресия? По какво тя се различава от т.нар. клинична депресия. От коя депресия човек може да се вземе в ръце и при коя трябва да отиде на лекар, защото може да завърши фатално?

 1