д-р Ани Шкодрова
д-р Ани Шкодрова
Доктор по медицина, специалист по психиатрия
  • Психиатрични консултации
  • Мотивационни дискусии
  • Експертиза на моментната работоспособност
  • Насочване за специализирани консултацииОтговори
Пия антидепресант, но той не ми помага!

Пия антидепресант, но той не ми помага!

Здравейте! От известно време не се чувствам добре. Пия антидепресант - велаксин, но не усещам подобрение.Искам да попитам възможно ли е да ми е въздействано на психиката по някакъв окултен начин. Постоянно имам някакви лоши предчувствия, сутрин нямам сили и нямам никакъв апетит.

Спори и не подлежи на убеждаване

Спори и не подлежи на убеждаване

Как се нарича сидромът, при които човек търси някакви потвърждения на  грешна преценка или предоверяване в дадена кауза , но не го осъзнава. И по  този начин търси доводи/белези който да потвърдят неговата представа за нещата-разбира се грешна, но той не го осъзнава така.

Как да се справим с детските страхове?

Как да се справим с детските страхове?

Детски учител съм с 30 годишен стаж по специалността. В групата си имам дете на 3,3 години, което изпитва панически страх гледайки балони.Страхът му е толкова силен,че излиза и се крие от стаята.Опитвах различни методи,но безуспешно.Страхът му е отпреди 2 години, след уплаха. В къщи ,след тази констатация, допълнително са засилили тази му фобия, като са завързали балони на места, където не трябва да пипа, които в последствие са махнали.Много бих искала да се справя до някаква степен с този проблем, тъй като това пречи в работата ми по време на рожденни дни, тържества, както и ежедневно.Благодаря предварително за компетентния Ви отговор.

Побъркват ли ни страховете ни?

Побъркват ли ни страховете ни?

Здравейте! Дъщеря ми се уплаши от един бездомник.Oт преди си имаше страх от пълзящите стоножки и сега това се засилва и я тревожат мисли лоши и си мисли,че полудява от страх. Aз съм в България, а тя работи от две години в Германия. Живее сама в апартамента и от няколко месеца правят ремонт в другите апартаменти и от това се е получило и напрежение и шум. Какво да прави?Предварително благодаря!

 

Плексит или депресия?

Плексит или депресия?

Здравейте, преди 5г отидох при невролог с оплакване за изтръпване на дясна ръка и десен крак, имам плексит в дясно . Изпратиха ме на Ядрено-магнитен резонанс и ми откриха шипове във врата, от тогава пия единствено ЗОЛОФТ-50, но мисля че нещата се усложняват в навлизането ми в критическа възраст:( На49г съм, ,Моля Ви за съвет, къде и при кого да отида? Благодаря

Вероятна фобия

Вероятна фобия

Здравейте д-р Шкодрова. Моето питане е свързано със следната история: Преди около 2 години пътувах в метрото с малкото си дете, но вътре беше доста препълнено с хора. В един миг се озовахме притиснати до стъклото срещу вратата от един доста едър и видимо агресивен мъж. Помолих го да се премести, защото съм с малко дете и то може да пострада, но в отговор получих още по-грубо блъскане и притискане. Изведнъж се притесних много, получих главозамайване, уплаших се. Чаках с нетърпение следващата спирка, за да се измъкнем от това притискане, което ме оставяше вече без въздух. Разказвам Ви всичко това, защото последствието за мен беше, че от тогава аз избягвам претъпкани превозни средства, изобщо струпване на повече хора. Винаги се оглеждам колко е пълно превозното средство за обществен транспорт -метро, трамвай, тролей или каквото и да било. Ако случайно съм вътре и на спирката видя, че се качват повече хора, то веднага слизам, защото пред мен не трябва да застава никой, гледам да съм до изхода до шофьора,въобще усещането за много хора около мен ме задушава. Тази фобия или страхова невроза /не знам как бихте го определили Вие като експерт/много ми пречи в ежедневието и нарушава моето спокойствие,уморява ме тази "игра - постоянно да съм нащрек". Доста четох по темата, но лечение при определен специалист не съм провеждала. От 4 дни започнах да пия Неолексан - по една таблетка дневно и два пъти по 5 гранулки от хомеопатичен препарат Акунитум напелус 30 СН /информацията ми е от книги и интернет/. Моят въпрос е: одобрявате ли това лечение и бихте ли предложили нещо Вие, в качеството си на експерт,за моя емоционален проблем. Ще Ви бъда безкрайно благодарна, ако отделите от ценното си време, за да обмислите и предложите решение на проблема ми. С нетърпение очаквам отговора Ви.

 1