Отец Михаил
Отец Михаил
богослов, свещеник
  Организиране поклонения на свети места и Божи гроб
 • традиционни обреди и ритуали
 • религиозна консултация
 • Тълкуване на Библейски събития.Записване на час - Отец Михаил

Свето Тайнство Елеосвещение - Маслосвет
 • Записване на услуга

  Категория: Духовни
  Услуга: Свето Тайнство Елеосвещение - Маслосвет
  Експерт: Отец Михаил

  Приемам Общите условия на сайта

  Място на изпълнение:
  Oпции за време:
 • Информация за услугата

  Съдържание:

  Тайнството Маслосвет e акт, при който предварително подготвен свещеникът  посещава желаещия(болния) и чрез особена ритуална технология извлича от болния душевната или телесна болест,като я приема върху себе си. Освещава се чисто олио/зехтин/ поставено в чаша със запален фитил/кандило/,произнасят се седем евангелия,правят се седем помазвания с елея в определени седем точки на тялото...и др.


  Времетраене:

  Съдържание:
  1.30 - 2 ч.

  Място за изпълнение:

  Посещение на мястоПосещение на място
  За ползване на тази услуга виж указанията за услугата "на адрес".
  На място с посочен адрес :На място с посочен адрес :
  В този случай,ритуала елеосвещение се извършва в дома на желаещия. Това става чрез сайта,по телефона или Електронната поща, като изпраща точен адрес,телефон за връзка и необходимите указания.
  Онлайн услуга - на живо :Онлайн услуга - на живо :
  Този вид на услугата се предлага след предварително обаждане и уточнение,когато: Вярващите са далеч,а искат да видят и чуят изпълнението на ритуала. Чрез изпълнението по Skype близките на болния могат да участват "на живо" и да слушат и наблюдават свещеника!
  За консултацияЗа консултация
  Тази услуга се предлага в случай,че вярващите нямат удобно и спокойно място за обсъждане на своя проблем и за провеждане на този ритуал.Услугата се осъществява след предварително уточняване на деня и часа.
  ДистанционноДистанционно
  Услугата - тайнството Елеосвещение /маслосвет /- се извършва върху изпратено по пощата или по друг начин, вещи, бельо и име на страдащия или болния.Осветените и помазани със свети елей вещи се връщат по пощата с придружаваща инструкция за приложение и съхранение от свещеника.Всичко това налага предварително уточнение и консултация не по-малко от една седмица.

  Цена:
  1 лв.

  Други:

  Тайнството елеосвещение се извършва от опитен свещеник.Необходима е специална подготовка, защото в този акт свещеникът поема върху себе си душевната и телесна болест на страдащия.В случай, че свещеника не е запознат с духовната "технология" на Тайнството, може да влоши както своето състояние,така и на страдащия.  Извършва се и предварително прочистване на жилището, ако болния лежи у дома си и е в съзнание.  За успеха на този духовен акт са необходими двама - трима души, които имат топли положителни чувства към страдащия и следните консуманиви :
   1.Дълбока купа с брашно/жито/.
   2.Запалено кандило, а до него списък
  с имена за здраве.
   3.Кръгъл ритуален хляб/питка,погача/.
   4.Червено вино.
   5.Свещи - 13 броя.
   6.Долна дреха на болния.
   7.Вода
   8.Кибрит,памук,тамян.
   9.Мястото на извършване на Духовния акт да бъде проветрено и почистено,а в средата да има маса с червена покривка.