Отец Михаил
Отец Михаил
богослов, свещеник
  Организиране поклонения на свети места и Божи гроб
 • традиционни обреди и ритуали
 • религиозна консултация
 • Тълкуване на Библейски събития.Записване на час - Отец Михаил

Освещаване на дом,офис,вещи, и др.
 • Записване на услуга

  Категория: Духовни
  Услуга: Освещаване на дом,офис,вещи, и др.
  Експерт: Отец Михаил

  Приемам Общите условия на сайта

  Място на изпълнение:
 • Информация за услугата

  Съдържание:

  Освещаването е тържествен ритуал.Това налага подготовката за ритуала да включва поканване на скъпи гости - участвали и съдействали за придобиване на освещавания предмет - къща,апартамент,кола и т.н.Свещеникът извършва свещени  действия и напевно  произнася  молитви,  поръсва със светена вода собственика,  предмета на освещението и  всички гости.


  Времетраене:

  Съдържание:
  1.30 - 2 ч.

  Място за изпълнение:

  посещение на адреспосещение на адрес
  Това е услуга, при която експерта идва на място и извършва ритуала на живо.За тази цел се посочва адрес и време на събитието, както и задължителните уговорки по организацията.
  дистанционно.дистанционно.
  Желаещия ритуала изпраща чрез Скайп, Имейл или Поща своия адрес и се уточнява с експерта по всички организационни въпроси 10 дни предварително!
  По СкайпПо Скайп
  Ритуала Освещаване се извършва от свещеника и се наблюдава от поръчителя по Skyp след предварително уточнение.
   на живо на живо
  Тази услуга се извършва с предизвестие от 10 дни.Посочва се точния адрес и се договарят условията със експерта.

  Цена:
  1 лв.

  Други:

  Освещаването е ритуал свързан с края на дълги усилия за придобиване или построяване на дом / къща /,започване на дългочакана работа,влизане в ново жилище,придобиване на желана вещ.Поради тържествения си характер,този ритуал е частен  празник и  изисква  присъствието на повече хора,участвали и помагали за достигане на желаната придобивка.

  Как да организираме този празник? Какво да направим?

  За да получите духовното усещане за удовлетворение от постигнатия резултат е много важно да поканите точните хора на Вашето тържество,в това число и подходящия свещеник,който ще извърши обреда.Съобразете,кои са представителни,въздържани и възпитани хора,с добър външен вид и характер.Те са подходящите за да протече ритуала освещаване, весело и щтастливо за всички. За осъществяване на  ритуала "освещаване" е необходимо първо да се консултираме със свещеника преди да  пристъпим към подготовката,която протича, най - общо така :

  1. В средата на определеното помещение освен трапезата за гостите,се слага отделна ритуална маса с покривка.Ритуалната маса трябва да е с нормална височина, а около нея трябва да има място за движение на свещеника.

  2. Помещението трябва да бъде добре осветено.

  3. Ритуалната маса се ориентира запад - изток.От западната страна застават всички гости със свещи в ръце.

  4. Върху ритуалната маса се поставя: свещник или кандило, дълбок съд с чиста вода,зелена китка вързана с червен конец,икона,списък с имената на собственика и неговите близки,кибрит/запалка/, малко памук,тамян,погача,червено вино и три чаши.

  Забележка :   За облекчаване на домакина,  консумативите за ритуала  "освещаване" може да бъдат     доставени от свещеника  при предварително  споразумение.