Отец Михаил
Отец Михаил
богослов, свещеник
    Организиране поклонения на свети места и Божи гроб
  • традиционни обреди и ритуали
  • религиозна консултация
  • Тълкуване на Библейски събития.Посещавах занимания по медитация преди две години и от тогава се чувствам неразположен.Имам главоболие и болки в стомаха.Чета молитви но няма резултат!Навярно в мен е влязъл демон!Може ли да ми се помогне?

04 April 2016
Може ли чрез посещение на медитация да си вкараш демон и да си разстроиш душевността?


                                                                                             Уважаеми приятелю!

Въпросът е многостранен и много интересен. Всички сме чели за дивите племена от амазония.Поради голямото разнообразие на различни и силно отровни змии, местните жители - индианците, често са ухапвани но удивително за европееца те не умират от змийската отрова.При едно по - щателно проучване се оказва, че след раждане  децата получават особена имунизация. Тя се състои в поставяне на силна змийска отрова под ноктите им и така, с течение на времето, организма получава устойчивост на отровни ухапвания, които за неподготвения европеец биха били смъртоносни, а оживяването на индианците граничи с чудо!

Нека всеки, който е пораснал в здрава духовна и семейна среда, от която е придобил духовен мироглед и стил на живот да се придържа към тези верови и семейни ценности където и да отиде по света! Промяната  във  вярата не е здравословна нито душеспасителна, а обратно - тя е отровно -  душегубителна и води до дълбоки разстройства на личността ви.

                                                                                                     Причината.

Пропагандиране на безпринципност и безстилие в живота е опит за посегателство върху уникалността на вашата личност - най- ярък израз на която е вярата, традицията и обичаите. Разрушаването на семейството хвърля на улицата подрастващите и те започват да генерират илюзии за щастие, което вече им е отнето, щтастие основано на парите.....!? По същия начин богоборчеството, атеизма и фалшивата евроценностна "цивилизация" измества народностните верови ценности,традиции и обичаи с  над / интер - национално "щастие" построено на  банковия  кредит и погасяване на  десет пъти по - големите лихви. Това тласка човека към себеразрушение и безпринципност, към робство на всяка цена за да се поддържа безмислен и  наложен на сила "стандарт" на живот.  "Защото който има ще му се придаде, а който няма ще му се отнеме и това, което има..."( Евангелие на Матея гл.25 : 27-29 ). Какво, обаче има днес редовия български гражданин? Той има един все по- труден за подръжане имот, една не особено доходна работа и едно не особено добро психическо и физическо здраве. Ако му се отнеме и това, то какво му остава...? Ето, този страх - стахът от това, което идва, го кара да търси не много ясни и добре изследвани "подпори" или опорни точки и извори на "допълнителна енергия" в криво разбрани медитации, тайнствени окултни учения и откровенни заблуди. С това си поведение  си докарва най- страшните проблеми, а именно здравословните!

                                                                                Какво може да се направи!?

Време е да се обърнеш към себе си, защото ти си най-близо до себе си. Потърси изгубеното начало! Подай ръка на своята родова идентичност, на своята родова мъдрост, скромност и "непрогресивност", Потърси връзката между традицията и своето ежедневие.Не се осланяй на чужди и неясни вярвания, религии и учения, колкото и да ти изглеждат "интелигентни"! Не посещавай съмнителни сбирки и странни "учители". Потърси своя духовен наставник! Намери твоя свещеник! Тогава, когато се оттърсиш от суетата и  маниакалността на модата на днешния ден и да я заместиш с животворящите български ритуали тогава и демонът ще си отиде от теб и обладаването ще престане.