Отговори
Байпас и клапа

Байпас и клапа

Здравейте, Преди 7 дни майка ми която е на 77 год. претърпя сърдечна операция - поставени са и 3 байпаса и клапа на сърцето. Все още е в реанимация с отказали бъбреци и е поставена на хемо диализа, както и интобирана за да може да диша. В момента е в медикаментозна кома. Какви са рисковете от това състояние и дали ще може да се въстанови. Единстевонто нещо което искаме е да е жива и да е покрай нас понеже преди 5 м загубихме баща ми. Искам да разбера дали тези усложнения се нещо нормално след такава операция и какво ще се случи. Благодаря предварително за отговора Ви.

Здравейте д-р Еврев. На баща ми ,който е на 71 г. му направиха операция на сърцето - 3 байпаса.  Проблемът е ,че вероятно след операцията е имало усложнения и около 20 дни беше в реанимация и съответно не са прилагани рехабилитационни процедури. В момента е още в Св. Екатерина и при раздвижването от рехабилитаторите , след няколко крачки колабира и след 10 сек. се свестява отново. И това се случва почти ежедневно при изправянето му. Отслабнал е видимо много може би е около 50 кг. Също така е и с диабет ,но не на инсулин а хапчета. На какво се дължат тези припадъци според Вас. Благодаря ви предварително!

Здравейте д-р Еврев. На баща ми ,който е на 71 г. му направиха операция на сърцето - 3 байпаса. Проблемът е ,че вероятно след операцията е имало усложнения и около 20 дни беше в реанимация и съответно не са прилагани рехабилитационни процедури. В момента е още в Св. Екатерина и при раздвижването от рехабилитаторите , след няколко крачки колабира и след 10 сек. се свестява отново. И това се случва почти ежедневно при изправянето му. Отслабнал е видимо много може би е около 50 кг. Също така е и с диабет ,но не на инсулин а хапчета. На какво се дължат тези припадъци според Вас. Благодаря ви предварително!

Рехабилитация след сърдечна операция

Операция на сърцето.

Операция на сърцето.

Добър вечер,Баба ми е оперирана на 15.02.2018 тя е на възраст 67 години.Имаше запушена клапа,операцията е минала,но вече сме 24.02 и тя все още не е събудена!.Днес се чухме с Докторът и.Той,съобщи по телефона,че тя е със траба за дишане и ще я махат на 26 или 27 въпросът ми е дали това е нормално?

Дълбока венозна тромбоза

Дълбока венозна тромбоза

Уважаеми д-р Еврев, преди 2 години получих дълбока венозна тромбоза при раждане на детето ми. В момента живея в Барселона, Испания и за съжаление не мога да дойда на преглед при Вас. Моля, да ме посъветвате, през какъв период трябва да се извършва контролен преглед, чрез доплер, на засегнатия участък. Тук, практиката е след първата година да не се прави повече такъв преглед, при положение че при последното изследване имаше 80% асимилирана тромбозна маса.Според мен след една година би трябвало да се направи нов преглед. Държа много на Вашето мнение. Пожелавам Ви весели празници, успех в работата и очаквам с нетърпение Вашия отговор. С уважение, Щекерджиева

Здравейте,мъжа ми има от 6 месеца байпас на сърцето,беше добре през лятото,но сега пожълтя ,хемоглобина му падна на 115,иследванията са добри,бяхме и на хематолог ,прави му иследвания-бяха добри,даде му ФЕРЕТАБ и Абофолик мета.той се притеснява ,че отслабва ,авинаги е бил як мъж.моля за вашето мнение и Ви благодаря

Здравейте,мъжа ми има от 6 месеца байпас на сърцето,беше добре през лятото,но сега пожълтя ,хемоглобина му падна на 115,иследванията са добри,бяхме и на хематолог ,прави му иследвания-бяха добри,даде му ФЕРЕТАБ и Абофолик мета.той се притеснява ,че отслабва ,авинаги е бил як мъж.моля за вашето мнение и Ви благодаря

Сърдечна операция

Сърдечна операция

Здравейте,съвсем случайно при рентгенова снимка на баща ми който е на 60 год. му откриха разширение на аортата. След направените обстойни прегледи и изследвания в болница Сити Клиник (околовръстен път), се оказа че трябва да му се направи операция. При която трябва да се постави протеза на аортата, поставяне на два или три байпаса и евентуално смяна на клапа на аортата. От болницата предложиха да направят операцията. Моите притеснения са, това ли е най-доброто място за нея. Това е моят въпрос, благодаря.

Перикарден и плеврални изливи сллед  аортокоронарен  байпас

Перикарден и плеврални изливи сллед аортокоронарен байпас

Перикард- дифузен излив повече пред десните кухини и върха-170 мл и зад ЗСКЛ-120 МЛ.ПЛеври - дясно 530 мл. , ляво 400 мл. На 27.02.2017- перикарден дренаж перикарт- дифузен излив повече пред десните кухини и върха-120 мл , 120 мл. и пред върха с малък колагулум 110 мл., без компресия ПЛеври - дясно 200 мл. , ляво 500 мл. Първи контролен преглед : перикарт- дифузен излив пред д ДК и върха-130 мл , пред върха с малък колагулум 110 мл., зад ЗСЛК -120 без компресия ПЛеври - дясно - Б.0. , ляво 550 мл. Втори контролен преглед дифузен излив пред ДК- 140 мл. и пред върха с малък колагулум 120 мл., зад ЗСЛК -140 без компресия ПЛеври - дясно - Б.0. , ляво 550 мл.Интересувам се : как се определа колоко мл. е излива и лечение на този излив -за сега 1. КОЛХИЦИН 2 Х 1 т и АФЛАМИЛ- по 1 табл. дневно.

Дълбока венозна тромбоза и продължитлност на лечнието със Синтром

Дълбока венозна тромбоза и продължитлност на лечнието със Синтром

Имам дълбока венозна тромбоза получена в послеродов период.Лечение с хепарини и Синтром,по схемата. След една година имам отпушване на всички вени 80 %.Необходимо ли е да приемам още Синтром,до пълно разбиване на тромбичната маса.Според специалиста мога спра приема му,но това няма ли да ме застраши отново от образуване на нов тромб или от съществуващата все още частична тромбична маса и получаване на белодробна емболия.Всички изследвания за тромбофилия са отрицателни.Необходимо ли е да приемам Аспирин Протект,ако не приемам повече Синтром! Благодаря Ви,пожелавам Ви успех в работата!

Нужна ли е байпас операция при липса на оплаквания?

Нужна ли е байпас операция при липса на оплаквания?

На баща ми му правиха коронарография в 3-та градска и установиха, че има запушване и стеснение и се налага байпас. Изследванията му са перфектни, сърцето му е здраво, колко време би могъл да отложи операцията, тъй като в момента не желае. Благодаря!

Пролапс на митралната клапа - кога е време за операция?

Пролапс на митралната клапа - кога е време за операция?

Здравейте на 45г. съм.Преди 1година ми откриха Пролапс на митралната клапа 2+,3-степен.Два пъти на 6-месеца ми правиха ехокардиография. Имам високо кръвно налягане и висок холестерол и триглицериди,за които приемам медикаменти за нормализиране. Опитвам се да живея напълно здравословно-не пуща,не пия,спортувам доколкото ми позволява състоянието. Може ли да ми препоръчате кога е най-подходящото време за такава операция,къде са най-добрите хирурзи и как се извършва.Предварилелно Ви Благодаря.

Високо кръвно налягане след байпас операция

Високо кръвно налягане след байпас операция

Здравейте, Преди две години баща ми беше опериран с два байпаса. Всичко беше нормално две години. Сега отново започна да вдига кръвно. 200/120. Възможно ли е да има някъде другаде кръвоносен съд и да се налага отново операция. Освен това има Паркинсон.

Усложнения след сърдечна операция

Усложнения след сърдечна операция

Преди два месеца направиха сърдечна операция на съпруга ми състояща се в смяна на митрална клапа, поставяне на три байпаса и пластика на лява камера. Това което ме притеснява е задържането на течност в организма независимо че приема диуретици-фурантрил по схема общо 80 мг. Интересува ме нормално ли е това състояние. Операцията се наложи поради изкарани два инфаркта вследствие на което се увреди лявата камера и се понижи помпената функция - ФИ 30%

Сърдечен байпас или стентове?

Сърдечен байпас или стентове?

Сърдечен байпас или стентове, като данните от коронарография са за увредаи в трите съда. Сърцето е здраво (за сега), на 60 години съм, в добра обща форма. Подържам високи нива на холестерол. В момента приемам лекарства за намаляване риска от инфаркт. Историята на заболяването е кратка: преди десет дни почуствах стягане в лява страна при сърцето, два пъти през ден. Диагнозата поставена до тук е:Исхемична болест на сърцето. нестабилна ангина пекторис- висок риск. Триклонова коронарна болест. Артериална хипертония II ст. очаквам отговор с благодарност и надежда.

 1   2   3   4   5   6   7