Отговори
Сърдечна операция

Сърдечна операция

Здравейте,съвсем случайно при рентгенова снимка на баща ми който е на 60 год. му откриха разширение на аортата. След направените обстойни прегледи и изследвания в болница Сити Клиник (околовръстен път), се оказа че трябва да му се направи операция. При която трябва да се постави протеза на аортата, поставяне на два или три байпаса и евентуално смяна на клапа на аортата. От болницата предложиха да направят операцията. Моите притеснения са, това ли е най-доброто място за нея. Това е моят въпрос, благодаря.

Перикарден и плеврални изливи сллед  аортокоронарен  байпас

Перикарден и плеврални изливи сллед аортокоронарен байпас

Перикард- дифузен излив повече пред десните кухини и върха-170 мл и зад ЗСКЛ-120 МЛ.ПЛеври - дясно 530 мл. , ляво 400 мл. На 27.02.2017- перикарден дренаж перикарт- дифузен излив повече пред десните кухини и върха-120 мл , 120 мл. и пред върха с малък колагулум 110 мл., без компресия ПЛеври - дясно 200 мл. , ляво 500 мл. Първи контролен преглед : перикарт- дифузен излив пред д ДК и върха-130 мл , пред върха с малък колагулум 110 мл., зад ЗСЛК -120 без компресия ПЛеври - дясно - Б.0. , ляво 550 мл. Втори контролен преглед дифузен излив пред ДК- 140 мл. и пред върха с малък колагулум 120 мл., зад ЗСЛК -140 без компресия ПЛеври - дясно - Б.0. , ляво 550 мл.Интересувам се : как се определа колоко мл. е излива и лечение на този излив -за сега 1. КОЛХИЦИН 2 Х 1 т и АФЛАМИЛ- по 1 табл. дневно.

Дълбока венозна тромбоза и продължитлност на лечнието със Синтром

Дълбока венозна тромбоза и продължитлност на лечнието със Синтром

Имам дълбока венозна тромбоза получена в послеродов период.Лечение с хепарини и Синтром,по схемата. След една година имам отпушване на всички вени 80 %.Необходимо ли е да приемам още Синтром,до пълно разбиване на тромбичната маса.Според специалиста мога спра приема му,но това няма ли да ме застраши отново от образуване на нов тромб или от съществуващата все още частична тромбична маса и получаване на белодробна емболия.Всички изследвания за тромбофилия са отрицателни.Необходимо ли е да приемам Аспирин Протект,ако не приемам повече Синтром! Благодаря Ви,пожелавам Ви успех в работата!

Нужна ли е байпас операция при липса на оплаквания?

Нужна ли е байпас операция при липса на оплаквания?

На баща ми му правиха коронарография в 3-та градска и установиха, че има запушване и стеснение и се налага байпас. Изследванията му са перфектни, сърцето му е здраво, колко време би могъл да отложи операцията, тъй като в момента не желае. Благодаря!

Пролапс на митралната клапа - кога е време за операция?

Пролапс на митралната клапа - кога е време за операция?

Здравейте на 45г. съм.Преди 1година ми откриха Пролапс на митралната клапа 2+,3-степен.Два пъти на 6-месеца ми правиха ехокардиография. Имам високо кръвно налягане и висок холестерол и триглицериди,за които приемам медикаменти за нормализиране. Опитвам се да живея напълно здравословно-не пуща,не пия,спортувам доколкото ми позволява състоянието. Може ли да ми препоръчате кога е най-подходящото време за такава операция,къде са най-добрите хирурзи и как се извършва.Предварилелно Ви Благодаря.

Високо кръвно налягане след байпас операция

Високо кръвно налягане след байпас операция

Здравейте, Преди две години баща ми беше опериран с два байпаса. Всичко беше нормално две години. Сега отново започна да вдига кръвно. 200/120. Възможно ли е да има някъде другаде кръвоносен съд и да се налага отново операция. Освен това има Паркинсон.

Усложнения след сърдечна операция

Усложнения след сърдечна операция

Преди два месеца направиха сърдечна операция на съпруга ми състояща се в смяна на митрална клапа, поставяне на три байпаса и пластика на лява камера. Това което ме притеснява е задържането на течност в организма независимо че приема диуретици-фурантрил по схема общо 80 мг. Интересува ме нормално ли е това състояние. Операцията се наложи поради изкарани два инфаркта вследствие на което се увреди лявата камера и се понижи помпената функция - ФИ 30%

Сърдечен байпас или стентове?

Сърдечен байпас или стентове?

Сърдечен байпас или стентове, като данните от коронарография са за увредаи в трите съда. Сърцето е здраво (за сега), на 60 години съм, в добра обща форма. Подържам високи нива на холестерол. В момента приемам лекарства за намаляване риска от инфаркт. Историята на заболяването е кратка: преди десет дни почуствах стягане в лява страна при сърцето, два пъти през ден. Диагнозата поставена до тук е:Исхемична болест на сърцето. нестабилна ангина пекторис- висок риск. Триклонова коронарна болест. Артериална хипертония II ст. очаквам отговор с благодарност и надежда.

Посещавах занимания по медитация преди две години и
от тогава се чувствам неразположен.Имам главоболие и болки в стомаха.Чета молитви но няма резултат!Навярно в мен е влязъл демон!Може ли да ми се помогне?

Посещавах занимания по медитация преди две години и от тогава се чувствам неразположен.Имам главоболие и болки в стомаха.Чета молитви но няма резултат!Навярно в мен е влязъл демон!Може ли да ми се помогне?

Може ли чрез посещение на медитация да си вкараш демон и да си разстроиш душевността?

Как да лекуваме гастрит?

Как да лекуваме гастрит?

Здравейте отново, и благодаря за изчерпателния отговор. Радвам се че темета Ви е заинтересувала и се оказа интересна за сайта. Последвах препоръките Ви и направих гастроскопско изследване + биопсия. Резултатите са: корпусна и антрална лигавица с хроничен, активен атрофичен гастрит + метаплазия. Положителен тест за h pylori (прикачил съм и файл). Направихме стандартно едноседмично лечени за Х Пилори с 2 антибиотика + Инхибитори на протонната помпа + пробиотик. 43 дни след това лечение пуснах дихателен тест за Х Пилори (по указания на гастроентеролога) - отново положителен. Все още не съм направил вторичния преглед след лечението. Бих желал преди това да чуя и Вашето мнение. Как е най-добре да се подходи в случая? Вероятно ще ми предложат повторно лечение срещу Х. Пилори или кортикостероидна терапия (към това съм най-скептично настроен) . Според лекуващия гастроентеролог след премахването на бактерията е възможно лигавицата да започне бавно да се възстановява и имунната реакция да изчезне. За съжаление обаче първата терапия не се справи с бактерията. При положение че атакуваме основно нея, удачно ли е да отделя няколко месеца за алтернативни методи: пробиотици + подходяща диета, смятам че те ми се отразяват най-добре. Изобщо кой би бил най-подходящия ход в момента. Имам си симтомите (вече леко намалели), но не са притеснителни. Въпреки ниските нива на B12 се чувствам нормално. През 10-тина дни получавам зачервявания на езика, но по-леки.

Всеки месец в болница

Всеки месец в болница

Съпругът ми е на 64г. От шест месеца постъпва един път месечно в интензивно отделение тъй като отича целия, в отоци е цялото му тяло. Изхвърля по 20 литра вода. Трудно диша. Има високо кръвно налягане от 20год. и взема лекарства. Доктора каза, че мускулите на сърцето били слаби. Има поставени два стенда преди 3 години. Трябва ли да му се направи операция байпас, или да му се поставят още стендове?

Тежест в гърдите

Тежест в гърдите

Здравейте д-р Симова! На 43 години съм и повод сърцебиене и тежест в гръдната област посетих кардиолог. Направена ми бе ЕКГ и ехография на сърцето. Заключението беше следното: пулмо- отсл. вез. дишане без прибавени хрипове соr- ритм. нормофр. сърдечна дейност, ясни тонове без прибавени шумове. Крайници без отоци AH 115/80. В крайна сметка д- р каза, че това е на нервна почва. Притесняваме това отсл. везик. дишане. Това опасно ли е и на какво може да се дължи. благодаря предварително

 1   2   3   4   5   6   7